Kasza kukurydziana otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. Najbardziej rozpowszechniona jest w krajach latynoamerykańskich skąd się wywodzi. W kuchni polskiej kasza kukurydziana zyskuje uznanie ze względu na jej walory smakowe i odżywcze.
Jak wszystkie kasze, również kaszka kukurydziana może pochwalić się bardzo pozytywnymi właściwościami prozdrowotnymi dla organizmu. Jest jednym z produktów stosowanych w diecie bezglutenowej oraz diecie Dukana, dostarcza organizmowi błonnika, witamin z grupy A, B i E, zawiera związki mineralne, takie jak magnez, potas, fosfor oraz mikroelementy: selen i kobalt. Można z niej sporządzić gotowe potrawy z dodatkiem owoców, , śmietany, konfitur, sera. Świetnie sprawdza się w diecie małych dzieci.

Kasza kukurydziana pochodząca z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy i selera.

  • opakowanie woreczek foliowy
  • produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 400 g