Mąka kokosowa jest uzyskana ze stałych części wnętrza orzecha kokosowego, zmielonych na bardzo drobny proszek. Jest produktem bezglutenowym. Zachowuje dużą ilość zdrowych tłuszczów kokosa, cenionych przez entuzjastów zdrowego żywienia. Z uwagi na dużą zawartość błonnika mąka kokosowa ma delikatny wpływ na poziom cukru we krwi. Dzięki temu jest idealnym produktem dla diabetyków. Nie zawiera białek glutenu, lecz występują w nim inne białka. W 100 g mąki kokosowej znajduje się 19,3 g białka, czyli 38% naszego zalecanego dziennego spożycia . W konsekwencji, mąka kokosowa jest cennym składnikiem posiłków dla kulturystów, wegan lub wegetarian, gdyż białko jest potrzebne do naprawy i budowy nowych komórek.

Mąka otrzymywana z  kokosa

  • Opakowanie woreczek papierowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 500 g