Mąka orkiszowa biała bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, miedź, cynk, selen, żelazo, fosfor, potas, krzem. Produkty wykonane z mąki orkiszowej poprawiają ogólne samopoczucie. Poleca się ich spożywanie przy przemęczeniu, osłabieniu, spadku odporności. Codzienne konsumowanie zapobiega oraz leczy niektóre choroby: reumatyczne, nowotworowe, serca i układu krążenia. Produkty z mąki orkiszowej powinno spożywać się  przy podwyższonym poziomie cholesterolu, alergiach, schorzeniach żołądkowo-jelitowych, a nawet przy nerwicy i depresji.

Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do wypieków, a zwłaszcza pieczywa. Wykorzystuje się ją do przygotowania placków, naleśników, makaronów itp.

Mąka orkiszowa biała

  • Opakowanie woreczek papierowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 500 g