Mąka orkiszowa razowa wytwarzana jest z pełnego przemiału. Produkcja polega na rozdrabnianiu całych ziaren pszenicy orkiszowej. Ziarno orkiszu zawiera dużo białek, witamin i składników mineralnych. Orkisz działa rozgrzewająco, natłuszczająco,  jest bardziej wartościowy i  łagodniejszy niż inne ziarna . Zawiera w swoim składzie duże ilości białka, w którym  zawarte są wszystkie istotne dla człowieka aminokwasy i przyjazne dla serca i układu krążenia nienasycone kwasy tłuszczowe. Mąka orkiszowa poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest źródłem: żelaza, błonnika pokarmowego, wapnia, cynku, potasu witamin z grupy B.

Jest idealnym produktem dla pasjonatów domowego wypieku pieczywa, w związku z jego wysoką zawartością składników wypiekowych. Dzięki nim można wypiekać wyjątkowo smaczny chleb o charakterystycznym naturalnym  aromacie.

Mąka orkiszowa razowa typ 1850

  • Opakowanie woreczek papierowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 500 g
  • 1000 g