Makaron pszenny wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców. Makaron podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój oryginalny kształt. Makarony pszenne pod najróżniejszą postacią są stałym gościem na stołach prawie wszystkich ludzi na świecie. Ich szerokie zastosowanie, wyśmienity smak oraz szybki sposób przygotowania stawiają go na piedestale, jako jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych. Jako półprodukt wymaga specjalnej termicznej obróbki i w zależności od formy gotuje się go od kliku do kilkunastu minut. Najlepiej smakuje al’ dente. Makarony należą do głównych źródeł węglowodanów w diecie człowieka.
Makaron pszenny penne stanowi podstawę niektórych dań, lub może być traktowany, jako dodatek np. do zup, zapiekanek, sałatek, sosów. Idealnie komponuje się z mięsem, warzywami oraz serami.

Mąka pszenna pełnoziarnista, 5 szt. jaj, woda, składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych

  • Opakowanie woreczek foliowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 400 g