Orzechy nerkowca BIO charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Podawane jako przekąska lub dodatek do sałatek, można z nich zrobić także domowe masło orzechowe lub bazę pod pesto.
Do głównych zalet orzechów nerkowca należą: wysoka zawartość białka, witamin ( A, D i E), przeciwutleniaczy. Pomagają uzupełnić zapotrzebowanie na wapń, fosfor, żelazo, potas i miedź. Zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, obniżają poziom złego cholesterolu. Zawierają kwas gamma-linolenowy, który chroni przed chorobami wieńcowymi. Idealne do tworzenia sosów orzechowych ze względu na małą ilość gorzkawego posmaku, który wytwarza się pod czas obróbki cieplnej, najczęściej kiedy je przypalimy lekko. Orzechy nerkowca znane są już ze starożytności. Podawane wielkim władcom uznawane były za ambrozję dla podniebienia.

Orzechy nerkowca pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

  • Opakowanie woreczek foliowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 100 g
  • 300 g