Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.
Warto jeść pestki dyni na przekąskę zamiast słodyczy lub produktów mącznych. Pestki dyni zapobiegają rozrostowi i zapaleniu gruczołu krokowego. Powinny je jeść osoby, u których wykryto glistę ludzką lub tasiemca. Dostarczą nam wielu cennych minerałów, m.in.: cynku, który pozytywnie wpływa o kondycję skóry i włosów, potasu niezbędnych dla prawidłowej pracy układu nerwowego, a także fosforu odpowiedzialnego za budowę kości i zębów. Zawarty w pestkach magnez doskonale wpływa na nasz układ nerwowy i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Pestki dyni pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

  • Opakowanie woreczek foliowy
  • Produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 150 g