Płatki quinoa można przyrządzić w smakowity, bezglutenowy kleik. Mogą też posłużyć jako bezglutenowa panierka do ryb, mięsa, drobiu i warzyw, a także jako chrupiąca posypka do sałatki. Zawierają dużo białek i są znakomitym źródłem błonnika.
Płatki to żywność pełnowartościowa, dostarczająca witamin i energii na cały dzień. Wytwarzane są ze specjalnie przygotowanego ciasta, które poddaje się obróbce (prażeniu, działaniu wysokich temperatur oraz wysokiego ciśnienia). Następnie, wzbogaca się je o składniki, które zostały utracone podczas obróbki: błonnik, witaminy oraz składniki mineralne. Do płatków quinoa warto dodać również świeże lub suszone owoce. Smakują wyśmienicie w połączeniu z jogurtem oraz mlekiem. Dziecku od czasu do czasu można podawać taką mieszankę jako słodki podwieczorek lub pyszne śniadanie.

Płatki quinoa pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy i selera.

  • opakowanie woreczek foliowy
  • produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 250 g