Syrop ryżowy to naturalny słodzik, który jest uzyskiwany przez gotowanie sfermentowanego brązowego ryżu. To idealna alternatywa dla melasy i innych słodzików, a przede wszystkim tradycyjnego cukru. Konsystencją przypomina miód. Jest on jednak mniej słodki niż miód oraz  charakteryzuje się delikatnym orzechowym posmakiem. Poleca się spożywanie syropu ryżowego  w czasie diety niskokalorycznej, bezglutenowej, bezcukrowej i lekkostrawnej. Zapobiega gromadzeniu się tłuszczu w organizmie. Składa się z łatwo wchłanianych węglowodanów, glukozy, melanozy, dzięki czemu jest dłużej trawiony, co pomaga utrzymywać stały poziom cukru we krwi. Jest bogatym źródłem wielu składników mineralnych : potasu, magnezu, żelaza, manganu i cynku. Charakteryzuje się małą zawartością sodu, jest więc odpowiedni dla osób borykających się z nadciśnieniem tętniczym.

Ryż brązowy, woda

  • opakowanie butelka plastikowa
  • produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 345 g