Syrop ryżowy klarowany wytwarza się podczas procesu opartego na naturalnej aktywności enzymów. Pełne ziarna ryżu są stopniowo rozdrabniane. Następnie tworzy się z nich gęsty, słodki płyn. Stanowi źródło energii, która wytwarza się powoli, ale i długo się utrzymuje, nieznacznie podnosząc poziom cukru we krwi. Jest naturalnym i doskonałym słodzikiem, bezwonnym oraz bezsmakowym. Nie wpływa, zatem na smak i zapach potraw oraz wypieków. Zaleca się do stosowania alergikom, gdyż nie posiada substancji uczulających. Łagodzi podrażnienia jelit i ma właściwości przeciwbiegunkowe. Zawiera białko, błonnik i sporą dawkę witamin z grupy B oraz PP. Jest ubogi w tłuszcze i cholesterol. Polecany diabetykom oraz przy różnych innych schorzeniach: miażdżycy, choroby wrzodowej, nadczynności tarczycy.

ryż brązowy, woda

  • opakowanie butelka plastikowa
  • produkt ekologiczny

Dostępne opakowania :

  • 345 g